Exportant i important carpetes de correu entre thunderbirds

Si voleu importar carpetes de correus electrònics entre diferents clients de correu electrònic, ho tindreu realment fàcil.    Si feu servir thunderbird, realment és prou fàcil portar-vos els correus d’altres clients.   El que no és tan fàcil és  poder exportar i tornar a importar els correus entre dos clients de thunderbird. Cosa força habitual quan fas una migració o canvi de sistema operatiu per exemple.  En entorns on he fet servir l’outlook express inclòs és super ràpid copiar i importar els fitxers .dbx que fa servir aquest client de correu electrònic; però per una eina lliure i de pes, m’ha sorprès la dificultat per trobar una eina o plugin d’aquestes caracterí­stiques.

El millor que de moment he trobat és el plugin mboximport. Permet, un cop instal·lat, fer botó dret sobre una carpeta concreta o sobre una arrel de carpetes i fer un “exportar” per tal que ens generi uns fitxers que posteriorment podrem importar en una nova  instal·lació del nostre client.  Tot això sense tenir que fer coses més extranyes com exportar el nostre fitxer de perfil i manipulacions o manualitats per què després funcioni.

De la mateixa manera, si el que volem és exportar o importar les nostres configuracions dels diferents comptes de correu electrònic, la utilitat que de moment he trobat i ha complert pràcticament la totalitat de les espectatives és el plugin accountex. Permet igual que el plugin anterior fer una exportació de la configuració dels nostres comptes de correu, per poder-les importar posteriorment en un altre entorn o instal·lació.

Segurament existeixen altres alternatives més ràpides, però són les que he trobat.   També aviso que estic fent servir en modes proves mail.app a veure si amb l’ús puc veure si té tantes caracteristiques com el thunderbird.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.