Buscant controladors per dispositius desconeguts (Aspire M3610)

M’he trobat a la feina que hem comprat un nou equip (Acer Aspire M3610).  Confiant amb la disponibilitat de drivers, aquest nou ordinador ja ve pre-instalat amb Windows Vista.  Per qüestions de requisits això no potser -per allò que diuen que qui té vista no instal·la un vista-, per tant, hem adquirit llicència d’XP profesional i a instalar-ho.

El procès d’instalació no ha trigat pas gaire menys que l’actualització de Leopard al meu Mac.  Però quina sorpresa la meva que no detecta la major part de dispositius.  I quina alegria veure com el fabricant “amaga” els controladors per sistemes operatius diferents a Windows Vista.    Com que tant la placa base com els components estan ensamblats per el fabricant ni obrint la CPU podem esbrinar el nom dels xips, procesadors ni tenim cap pista per on començar a buscar els controladors que necesitem.

Per aquest motiu existeix una utilitat realment bona que no havia necessitat fins avui: UnknowndeviceIdentifier que s’encarrega d’escanejar el sistema i et dona tots els detalls del teu equip. De manera que amb tan sols 15 segons he pogut esbrinar que la targeta de xarxa és Marwel  i descarregant el seu corresponent driver l’ordinador a començat a funcionar com cal…

Per si es perden els enllaços aquí­ deixo pujat els fitxers per si a algú més li fan falta: UnknowndeviceIdentifier i Controladors de Xarxa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.