Cuentos

Cuentos, Juan José Millás, Ediciones Random House mondadori, SA. 3a edición debolsillo marzo 2006. ISBN: 84-9759-964-0.

Cuentos, Juan José MillásAquest llibre és un recull d’escrits i comptes de Juan José Millás (web personal). De lectura ràpida, amena i divertida tot i que en molts dels petits relats hom troba que s’ha de reflexionar més del que superficialment pugui semblar. La temàtica dels comptes i les històries són ben diverses però hi ha un fil conductor únic: la mà de l’autor.

L’estil de totes les històries és “propi” (a priori) de l’autor. Amb un cinisme a vegades genial a vegades sorprenent per tractar certs temes tabús, com també un interiorisme o simplesa per tractar-ne altres. En el fons, cada història sorprèn torbar-se directament dins del personatge en tan sols quatre lí­nies, i sopta més encara tancar la història unes lí­nies més abaix. El mateix estil fresc i viu que mostra l’autor cada divendres a la seva columna de El Paí­s, on no saps mai quan comences a llegir si parla d’un tema d’actualitat, d’un tema personal, d’un tema concret… i acaba parlant d’allò que ell considera més important i que potser no tenia relació directa amb el que el lector s’havia imaginat.

Traducció de la contra portada:

Aquesta obra reuneix dos relats de Juan José Millás: Cuentos a la intemperie i La vida incompetente y otros cuentos, dos tí­tols fonamentals a la trajectòria d’un dels escriptors més britllants, lúdics i perturbadors de la narrativa actual espanyola.

Visquen com si fos una aventura fantàstica qualsevol esdeveniment cotidià, els personatges de Juan José Millás són homes i dones que estan a mig camí­ entre la imaginació i la realitat, en aquest imprecí­s i suggerent territori on la vida s’alimenta de totes les seves vertenens, enriquint la monotonia del dia a dia.

Aquests relats divertits, sarcàstics, àgils i punti aguts són, a més, una cordial crí­tica a la societat actual i una visió personalí­ssima del món i la multitud infinita de persones anònimes que el formen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.