Un mini-eclipsi llunar

Ahir la foto astronòmica del dia (http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap061014.html) hem va fer gràcia. Pel fet bàsicament que enllaça amb la primera fotografia que des d’aquí­ vaig enllaçar. En aquella vegada (aquí­) haví­en “caçat” a la Estació Espacial Internacional just quant es separava de la missió STS-115 passant per davant del sol.

En la fotografia d’ahir, era “simplement” la ISS però aquesta vegada caçada el 6 d’octubre passant per davant de la lluna just quant aquesta estava totalment plena. Un expectacle veure-ho i molta sort i enginy per capturar-ho a la velocitat que es va movent. A la fotografia a més, es pot veure clarí­simament el cràter Tyco i podem comparar visualment quin tamany té un i altre al cel.

ISSLunarTransit_morana_f.jpg

Full Moon Crossing
Credit & Copyright: Ed Morana

Explanation: On October 6th, a nearly full perigee Moon shone in Earth’s night sky. The bright moonlight, accurate planning, and proper equipment resulted in this amazing composite featuring sharp silhouettes of the International Space Station (ISS) as it rapidly crossed (right to left) in front of the lunar disk. The picture was constructed using six video frames recorded from a site just outside Tracy, California, USA. Sporting newly deployed solar arrays, the ISS was at a range of about 260 miles from the telescope/video camera setup. In the background, about a thousand times more distant than the ISS, lies bright lunar ray crater Tycho.

Technorati : ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.