No facis fotocòpia del teu DNI

Per motius de seguretat i tranquilitat personal: no facis fotocòpia del teu DNI, ni la lliuris. I molt menys si és una adminsitració pública.  Des de l’any 2006 hi ha publicat un Reial Decret (Real Decreto 522/2006) que fomenta l’agilitat en les administracions públiques i no obliga la presentació d’aquest document.

Real Decreto 522/2006, de 28 de abril, por el que se suprime la aportación de fotocopias de documentos de identidad en los procedimientos administrativos de la Administración General del Estado y de sus organismos públicos vinculados o dependientes.
 

Així­, si us adreceu a una administració pública i us demanen un DNI, comenteu-lis que des de l’any 2006 esteu excempts d’aquesta acció. Haureu de mostrar el DNI per demostrar que està vigent, que sou vosaltres, però no presentar o lliurar una fotocòpia.

Hacer más sencilla y amable la relación del ciudadano con la Administración General del Estado es una de las prioridades del Gobierno. En efecto, la polí­tica de simplificación y modernización de la gestión pública encuentra su justificación primera, no ya en requerimientos organizativos, sino en la atención a las necesidades y demandas de la ciudadaní­a, tanto más complejas y exigentes, cuanto que se corresponden con una sociedad democrática avanzada, consciente de que una Administración pública eficiente es condición indispensable para que el ejercicio de los derechos constitucionales sea efectivo.

A partir d’ara que no us enganyin. I molt menys si heu presentat la documentació per mitjans telemàtics validats electrònicament (signats electrònicament), ja que en aquest cas, haureu validat electrònicament la vostre identitat en el moment de l’enviament o de la firma electrònica.

Enllaços:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.