Obrir un explorador com administrador

Alguna vegada, administrant un usuari hem necessitat executar alguna aplicació com administrador (per instal·lar-la per exemple). Si el fitxer en qüestió és un .exe el procediment és molt fàcil: majúscula + botó dret sobre la icona del fitxer que volem obrir i tenim el “executar com”… i podem executar-ho com administrador, o com un usuari amb els seus permisos corresponents.  Perfecte!

Però si el fitxer que hem d’instal·lar és un .msi la cosa canvia. No ens apareixerà aquesta opció en el menú contextual.  Alternativa?   obrir un explorador de fitxers (explorer.exe) com un altre usuari… per fer-ho

inicio  –  ejecutar (o tecla windows + r)

runas /u:NomUsuariAdmin “explorer.exe /separate”

Acceptar.  🙂

Només cal que canviem el NomUsuariAdmin per l’usuari amb privilegis del sistema. Amb això ens obrirà una nova finestra d’explorer amb els privilegis necessaris, i podem executar/instal·lar allò que abans no podí­em.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.