fusion tables

En l’afany de continua expansió i creixement  de productes de la empresa google, avui ha tret el producte “fusion tables“. Un producte que et permet tenir una base de dades on-line i compartir-la amb els teus companys de feina àgilment.

fusiontablesLa idea com sempre és molt bona.  La funcionalitat i usabilitat també.  Però potser el producte està encara una mica verd.  Un que és usuari d’altres gestors de base de dades i està acostumat a fer contí­nuament relacions entre les diferents estructura de dades després de fer servir aquesta nova eina he trobat a faltar això.   Relacions, formularis, establir criteris o màscara d’entrada de dades, informes.

Total, que l’eina és molt 2.0, està molt ben pensada per gestionar volums inmensos de dades amb companys de feina que no tenen accès a repositoris comuns. Gestionar ràpidament la puja o exportació de dades.  Gestionar molt bé els comentaris a una modificació de dades… però la feina dura del dia a dia d’una taula amb les funcions habituals per un usuari “bàsic”, encara crec que no les compleix.  De fet, em sorprèn aquestes mancances quan els mateixos de google et permeten fer coses força virgueres amb el documents i el seu gestor de documents de fulls de càlcul on pots tenir filtres en les estructura de dades d’entrada, formularis, avisos…

Em dona la sensació que serà un producte segurament molt potent a tenir present, sobre tot i realment vol ser la competència a Oracle o Microsoft en temes de bases de dades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.