Paquet amb apache, php, mysql…

Si vols disposar en un paquet fàcil i ràpid totes les eines bàsiques per tenir en local el teu entorn de probes LAMP o sigui per tenir el teu servidor web (apache), entorn per interpretar i poder programar en php així­ com una base de dades mysql pots fer dues coses.

La primera és anar descarregant cadascun dels productes i instalar-los i configurar-los manualment. Això és altament recomanable si disposaràs d’un entorn en producció, o bé d’una màquina dedicada. Si per contra, el que tens és una màquina on de tant en tant tenir que fer probes, o bé una màquina temporal, lo seu és utilitzar algun dels paquets existents que permeten configurar tots aquests serveis amb pocs clics de ratolí­.

Fa temps, en entorn PC, vaig fer alguna cosa amb appserver. El projecte segueix viu i funcionant ja van per la versió 2.59.  A banda d’aquest, he trobat algun projecte més per la xarxa digne de mencionar i probar. Un és i wampserver i altre XAMPP; aquest últim l’estic testejant i en properes setmanes ja donaré les meves impresions de quins resultats dona.
En el món MAC de moment només conec MAMP  el qual va genial. A excepció d’un problemeta a l’últim canvi de versió que vaig equivocar-me i vaig sobre-escriure tots els fitxers del servidor, l’aplicació funciona molt bé i estalvia temps i recursos al portàtil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.