A peu… pel camí­ de Sant Jaume, des de Montserrat

A peu… pel camí­ de Sant Jaume, des de Montserrat. Notes d’un pelegrí­ solitari. Ramon Ribera-Mariné. Publicacions de l’AbadA peu... pel camí­ de sant jaume, des de Montserratia de Montserrat 2006. ISBN: 84-7826-803-0

Més que una guia del camí­ de Sant Jaume, podrí­em dir que és la bitàcora d’una persona que realitza el camí­ de San Jaume. Dins de les peculiaritats a destacar del llibre són, per un costat la transparència de sentiments o sensacions d’un peregrí­. Al llegir-ho, una persona que hagi fet travesses es sentirà dins del camí­ contemplant, patint, preocupant-se pel demà, pel creuament, per la ruta, pel temps…
Per altre banda, potser el més destacable del llibre també és l’enfocament del peregrinatge. Un enfocament que pot sobtar per un laic doncs el diari pertany a un monjo benedictí­ del monestir de Montserrat. Per tant, un pot endinsar-se una mica en què sent o què pensa davant de certes situacions una persona que normalment realitza vida monàstica lluny del soroll, de l’estrés i dels “mals hàbits” de no buscar temps per la autoreflexió.

De la contraportada del llibre:

Què fan dia rere dia aquesta multitud d’homes i de dones de totes les edats, condicions i nacionalitats, caminant més de mil quilòmetres per la geografia peninsular? Per què es posen en ruta? Què cerquen en el peregrinatge a Sant Jaume de Compostel·la?
Les pàgines del diari de ruta de R. Ribera-Mariné, monjo de Montserrat, estudiós de la Bí­blia, conegut també per les seves guies de muntanya (Montserrat, el Canigó), ens poden fer adonar del significat profund de l’experiència, tant des del punt de vista religiós com humà. Caminar en solitari, durant un mes, sortint de Montserrat amb llargues etapes, hi apareix no només com un esport, que es fa per gust, o una aventura, sinó com una experiència vital, una paràbola de la vida. El dia a dia d’aquestes pàgines escrites en viu durant l’itinerari transmet l’atmosfera que respira un pelegrí­ en el pas lent i monòton per les nostres comarques, passant per la depressió de l’Ebre, i, finalment, en el camí­ Francès. Hi ha moments de desempar, de por conscient i inconscient, d’alegries en ser acollit, com de dificultats a causa de les contradiccions de tota mena. El llibre por ajudar a repetir l’experiència des de casa, o a preparar i a preparar-nos per al nostre propi itinerari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.