delprof ara delprof2

Quan treballes amb servidors terminal server windows 2000, 2003, i citrix és normal haber d’eliminar els perfils d’usuaris mòbils que es queden residents al servidor. Existeix una aplicació de microsoft que es diu DelProf pensada a tals efectes.  Programes una tasca setmanal a la nit i així­ pots mantenir lliure dels fitxers locals d’usuari a la màquina (amb el conseqüent alliberament d’espai).

Per Microsoft Windows 2008 server en canvi, aquesta utilitat no funciona; misteris empresarials han decidit que no funcioni.   Per tant, s’acumulen els perfils d’usuari i en aquest entorn no es pot eliminar manualment les carpetes que estiguin dins de /users ja que per temes de consistència de perfils encara tindriem més problemes.   Alternatives: a la xarxa n’he trobat un parell, una primera consistent en un script vbs  però la realment bona és DelProf2; l’eina és gratuïta si no s’utilitza amb fins comercials i per 45$ es pot adquirir una llicència comercial.   L’eina permet eliminar cómodament i de manera correcta (consistent per al sistema operatiu) tots els perfils d’usuari residents a la màquina permetent filtrant per actius, inactius, data d’última sessió… en definitiva, sorprèn com una eina així­ no s’inclou en el propi sistema operatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.