Tridente bàsic d’assistència tècnica

Des de que vaig passar-me al món mac he oblidat certes tasques bàsiques de manteniment molt habituals del món PC (que si neteja de temporals, de cookies, de  programes mal instal·lats…).   I recordo haver tingut una carpeta anomenada “tridente” a la memòria USB per assistències habituals (també conegudes com “pringao-how-to“).

Total, que últimament he anat a parar a diferents pc’s els quals calia fer el servei bàsic de neteja i puesta a punto i no portava aquest recull d’eines bàsiques a la memva memòria.  Les deixo aquí­ com a kit de supervivència bàsic de cara a deixar un pc una mica més òptim; segurament hi ha de millors, però almenys aquestes són gratuïtes o bé funcionen des de un usb sense instal·lar res:

  • fcleaner
    Netejem fitxers, regedit, instal·lacions, gestor d’inici (arranque) del sistema operatiu.   Portable.
  • Norman Malware Cleaner
    Elimina rootkits i malware del sistema operati. Portable.
  • AppRemover
    Desinstal·lador “total” de programes (antivirus, spywares, troyanos) que han agafat carinyo al pc i no volen que els facis fora.

Potser afegiria el ad-ware com a eina netejadora de spywares i troyanos que durant molt de temps he fet servir. Però en funció del grau de bruticia trobat al pc potser ens podem estalviar aprofundir en la neteja.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.