Visualitzar un fitxer .htaccess

Els fitxers .htaccess els fan servir servidors web com Apache per tal de controlar els permissos d’accés a aquelles carpetes publicades.  Ja n’he parlat alguna vegada per aquí­ de les diferents opcions per modificar-los.

Avui però m’he trobat amb un petit problema. Arrel de l’actualització del blog, he hagut d’actualitzar un .htacces i m’he trobat que el client ftp que faig servir (filezilla per mac), no visualitzava el fitxer .htaccess al servidor.            Misteris, s’havia desactivat la opció de veure aquests fitxers (pestanya servidor / forçar mostrar els fitxers ocults).   Resolt aquest petit incident m’he trobat amb un altre.    Amb el MAC no podia visualitzar el fitxer descarregat.   !!!  No és la primera vegada que faig aquesta tasca, o sigui que en alguna actualització recent s’ha canviat més coses de les que s’avisaven.    Així­ que de nou executar en el terminal la sentència:

defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles YES

Per poder visualitzar tots els fitxers ocults amb el FINDER.   Tot i així­, he acabat desactivant la opció ja que es veuen a més altres fitxers de control del sistema que poder millor no veure per evitar possibles accidents (.DS_Stores…). I per què he vist que amb el textmate es pot obrir fitxers ocults que no veus amb el finder.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.