Trànsit de mercuri 2006

Doncs entre les 19.00h i les 0.00h UT (horari universal) s’ha produït el trànsit de mercuri entre el sol i la terra. Aquest fenòmen que poques vegades passa, aquesta vegada només ha sigut possible veure’l des de l’altre meitat del món.

Transit MercuriTot i no haver-se fet un seguiment gaire mediàtic, les webs especialitzades i els aficionats ubicats en llocs privilegiats han permès poder fer un xic el seguiment d’aquest fenòmen astronòmic. Aquí­ penjo una fotografia prou espectacular estreta de http://www.strudel.org.uk/blog/astro/index.shtml la fotografia en qüestió segons indiquen en aquesta web està feta amb un filtre H alfa des de Hawaii i l’ha realtizada Haleakala Amateur Astronomers, Mauna Kea Visitor Information Station i l’Institute of Astronomy

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.