Foto astronòmica del 21 de setembre

Un enllaç per no perdre i del qual abusaré de tant en tant és aquest: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/
on cada dia van possant una fotografia que sigui destacada, impressionant, interessant, rellevant o simplement que valgui la pena sobre l’astronomia. Avui, fent la ronda habitual de lectura per altres weblogs, feien un recull interessant on mostraven la foto astronòmica del dia del 21 de setembre on mostren una expectacular fotografia del sol. Del sol i de dues petites llunes artificial. Just el moment de separació de la missió SST-115 on l’Atlantis es separa de l’Estació Espacial Internacional es va produïr un “trànsit” (o sigui en un lloc molt concret de la terra es va poder veure creuar ràpidament per davant del sol).

Atlantis i ISS  passant per davant del sol Explanation: Though it’s 93 million miles away, the Sun still hurts your eyes when you look at it. But bright sunlight (along with accurate planning and proper equipment!) resulted in this sharp silhouette of spaceship and space station. The amazing telescopic view, recorded on September 17, captures shuttle orbiter Atlantis and the International Space Station in orbit over planet Earth. At a range of 550 kilometers from the observing site near Mamers, Normandy, France, Atlantis (left) has just undocked and moved about 200 meters away from the space station. Tomorrow, yet another satellite of planet Earth can be seen in silhouette – the Moon will eclipse the Sun. This last eclipse of 2006 will be seen as an annular solar eclipse along a track that crosses northern South America and the south Atlantic.
Credit & Copyright: Thierry Legault

Es interessant visitar la pàgina web de l’autor de la fotografia, on podem veure encara una fotografia amb major resolució i detalls… http://www.astrophoto.fr/iss_atlantis_transit.html

Francament aquesta fotografia ens recorda lo petits que som.
Fotografia del trànsit davant del sol de la ISS i de l'atlàntis

Una resposta a «Foto astronòmica del 21 de setembre»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.