Monitorització d’armaris rack de servidors

Estic fent proves amb diferents eines per monitoritzar màquines i dispositius de la xarxa.  Ja en parlaré d’això els propers dies. Però avui m’ha fet gràcia trobar una eina web (que es pont instalar en un entorn LAMP), i que permet mantenir informat i monitoritzat la organització dels diferents armaris de dades que tinguem en el nostre entorn. La eina es pot veure a  racktables.org on es pot veure una demo així com procedir a la seva descàrrega.

En el meu cas no disposo d’armaris de comunicacions en més d’un continent. De fet ni en més d’un municipi. Però sí que és cert que tenin diferents armaris distribuïts s’acaba fent difícil recordar quin model de concentrador exactament hi ha a cada armari o quants panells de cablatge resten disponibles…   Així que ara no hi ha més escusa que mantenir i documentar qualsevol canvi que es faci als armaris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *