Error al arrancar UnifiController

M’ha passat ja en més d’una ocasió que al reiniciar el servidor que controla o gestiona els equips UNIFI no pot arrancar el servei java per gestionar els equipss.  L’error és clar: està el port 8080 en ús i per tant no pot arrancar un nou servei en aquest mateix port.

En alguna ocasió, m’havia entretingut a buscar els arxius xml per modificar aquests ports (8080 unifi.http.port 8443 unifi.https.port 8880 portal.http.port…etc).

Avui he vist una opció més fàcil i assequible: buscar l’aplicació que està ocupant aquest port i tancar-la.

– Per buscar l’aplicació: obrim una sessió CDM i executem: netstat -ano     amb això veurem tots els ports que tenim oberts, així­ com el IPD de l’aplicació que l’està executant o escoltant.

Ens fixarem en el PID que està ocupant el port 8080, i posterirment executarem la sentència: taskkill /pid NUMERO_PID /F on NUMERP_PID serà el valor que hem vist anteriorment.

Un cop fet això, ja podrem executar l’aplicació UniFi Controller i accedir via web com habitualment ho fèiem.

Client Zabbix per pfsense

Per monitoritzar un tallafocs pfsense (2.1) mitjançant zabbix (2.2) els passos seran els següents:

  • Identificar-nos en el nostre tallafocs pfsense
  • Anar a System / available Packages (https://fw.local/pkg_mgr.php) i cercar el paquet Zabbix-2 Agent (zabbix2-agent-2.2.1 pkg v0.8_0),
  • Un cop instal·lat caldrà anar a Services / Zabbix-2 Agent i configurar els paràmetres segons la nostre configuració:
    • Activar l’agent
    • Server: IP del servidor Zabbix de la nostre xarxa
    • Server Active: IP del servidor Zabbix de la nostre xarxa
    • Hostname: nom exacte com hem creat o com crearem el host a monitoritzar (fw.local per exemple).
    • Listen IP: 0.0.0.0 per què ens escolti totes les IPs
    • Listen Port: 10050 el port d’escolta.
  • Desarem, i anirem a Status/ Services (https://fw.local/status_services.php) per validar que l’agent zabbix_aggentd està en marxa -en cas contrari apretarem el botó “play” per què s’activi).

A partir d’aquí­ haurem de mirar els logs de l’agent zabbix al pfsense per validar si tot és correcte.
Trobarem l’arxiu de log a: /var/log/zabbix2/zabbix2_agentd.log
Trobarem l’arxiu de configuració a: /usr/pbi/zabbix22-agent-amd64/etc/zabbix22/zabbix_agentd.conf

i l’arxiu de configuració meu ha quedat així­ per què funcioni:

Server=IPLOCAL-Zabbix
ServerActive=IPLOCAL-Zabbix
Hostname=fw.local
ListenIP=0.0.0.0
ListenPort=10050
RefreshActiveChecks=120
#DebugLevel=3
PidFile=/var/run/zabbix2/zabbix2_agentd.pid
LogFile=/var/log/zabbix2/zabbix2_agentd.log
#LogFileSize=1
#Timeout=3
#BufferSend=5
#BufferSize=100
#StartAgents=5

Un cop fet aquests passos, només caldrà crear el host al nostre servidor zabbix tenint cura de definir amb el mateix nom “dns” a l’entrada del client zabbix per què el pugui trobar. Passat uns minuts veurem que ha sincrontizat correctament.  En cas de problemes, el millor és mirar l’arxiu de log de l’agent zabbix al nostre pfsense i ens donarà pistes de quin problema té.

52

Un dels reptes que m’he marcat per aquest 2014 és intentar fer un “52”… una foto setmanal que sigui mí­nimament digne. De moment en els preparatius, ja he trobat la numeració de setmanes d’aquest any (http://espanol.epochconverter.com/fecha-y-hora/numero-de-semanas.php?ano=2014) i veig que tinc fins diumenge per fer la primera foto d’aquest “projecte”.

A més, he trobat una altre pàgina web on he pogut descarregar-me un “calendari any vista” que és el que normalment millor em va http://www.calendario-365.es/calendario-2014.html

Problemes amb firma electrònica tCAT i Maverick

Recentment he actualitzat el meu equip, i per comptes d’instal·lar tot a partir d’una còpia de seguretat vaig decidir partir d’una instal·lació neta.   Fa dos dies que intento fer un tràmit electrònic i de nou tornen els problemes per poder fer servir un certificat electrònic amb un sistema operatiu Mac OSX (en el meu cas amb la versió 10.9.1 -maverick-).

Primera premissa: fer servir firefox en versió 32 bits.  (anar a aplicacions / propietats del firefox i marcar la opció executar en mode 32 bits).

Segona premissa: tenir els paquets d’instal·lació dels controladors per al lector de t-CAT o DNIe. En el meu cas, els he trobat després de molt buscar a la web de aoc.cat (http://www.aoc.cat/Inici/SERVEIS/Signatura-electronica-i-seguretat/T-CAT-administracions/Com-utilitzar-ho) i els adjunto a aquest artí­cle per què no em torni costar localitzar-ho.

Tercera premissa: els manuals de l’AOC, de CATCERT, de EACAT.cat sempre indiquen que s’ha de crear un PKCS # Library -tan al firefox com a l’acrobat- que apunti a la ruta local  INCORRECTE: /usr/lib/libaetpkss.dylib quan la ruta CORRECTE és: /usr/local/lib/libaetpkss.dylib

Amb aquestes tres premisses he aconseguit tornar a signar de nou amb MacOS. No garantitzo que duri molt.