Actualitzant drush a 5.3

Feia temps que tenia pendent actualitzar drush, seguia amb la versió 4 que vaig instal·lar l’any 2011 en local (http://can.nandes.cat/instal·lar-drush-a-un-mac), i m’estava donants uns problemes així­ que m’he decidit i he actualitzat a la versió 5.3.

Seguint la mateixa guia que l’any passat (http://drupal.org/node/508450), per mi el major problema ha sigut fer un “unlink” o trencar l’enllaç virtual per poder eliminar la carpeta drush i tornar-la a crear.

Un cop superada aquesta fase, m’he trobat amb un error al terminal alhora de poder fer updates de tot un site:

Wilhelm-2:carpeta nasinandes$ drush up –uri http://carpeta.local
PDO::__construct(): [2002] No such file or directory (trying to [warning]
connect via unix:///var/mysql/mysql.sock) environment.inc:517

Total, que no pot arribar a fer l’enllaç amb la base de dades.  Cercant com sempre trobes amb una solució (http://drupal.stackexchange.com/questions/32111/get-an-error-if-i-run-the-pml-drush-command-line) però m’ha semblat una mica lleig deixar una carpeta /var/mysql penjada.  Coneixent-me segur que demà ja no recordo per què està això.  Així­ que he seguit buscant i aquí­: http://drupal.org/node/726970#comment-5037210 he trobat una solució que crec que és més neta.

sudo ln -f /Applications/MAMP/bin/php/php5.2.17/bin/php /usr/bin/php

En el meu cas he fet

sudo ln -f /Applications/MAMP/bin/php/php5.3.6/bin/php /usr/bin/php ja que estic ja treballant amb php5.3 en el servidor en producció  i  ja he pogut actualitzar sense problemes els meus sites locals.

 

 

 

Error al actualitzar calendar_plugin_style

Al actualitzar a l’última versió del mòdul calendar (de drupal), a la versió 3.4 m’he trobat de sobte amb problemes amb diferents vistes (views) creades per visualitzar bé siguin calendaris o bé relacions de dates o esdeveniments.

Suor freda! sort que és diumenge.  La solució, l’he trobada a http://drupal.org/node/1593882#comment-6030474 bàsicament ha consistit en:

– exportar la vista que tenia objectes de calendari
– afegir una petí­ta lí­nea de codi:
$handler->display->display_options['row_plugin'] = 'calendar_entity';
 – i tornar a importar sobre-escribint la vista.

Genial la comunitat drupal. Però quins sustos que fan sempre les actualitzacions del calendar.

Hablando en Plata

Fa uns dies, mirant el programa singulars del canal 33 feien una entrevista a un gran economista de la Universitat Pompeu Fabra.  En l’entrevista, li mostraven un petit curt al convidat que feia reflexionar:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=09YSNOsVebM[/youtube]

Aquest curt, que pertany al festival Notodo Film Festival  està fet amb una genialitat i subtilitat que veig super recomanable la seva visualització.

El ví­deo, comença amb el que semblaria a priori, una conversa sobre la tertúlia del programa televisiu de xafarderies de la nit anterior i de sobte es converteix en una conversa d’altes finances… igualment incomprensible i difí­cil de seguir. Genial!!

A més, penso que la genialitat radica en la doble moral de la insignificança que tenen les converses dels grans economistes. En els temps actuals ens els escoltem com si sapiguessin dir  o explicar el que està passant, i aquest video ens demostra que no sempre és així­.  I d’altre banda, ens mostra qui per mi, són realment les expertes en economia realment: les ames de casa, que amb quatre euros saben mantenir i tirar endavant tota una famí­lia. Això sí­ que són miracles.