Tridente bàsic d’assistència tècnica

Des de que vaig passar-me al món mac he oblidat certes tasques bàsiques de manteniment molt habituals del món PC (que si neteja de temporals, de cookies, de  programes mal instal·lats…).   I recordo haver tingut una carpeta anomenada “tridente” a la memòria USB per assistències habituals (també conegudes com “pringao-how-to“).

Total, que últimament he anat a parar a diferents pc’s els quals calia fer el servei bàsic de neteja i puesta a punto i no portava aquest recull d’eines bàsiques a la memva memòria.  Les deixo aquí­ com a kit de supervivència bàsic de cara a deixar un pc una mica més òptim; segurament hi ha de millors, però almenys aquestes són gratuïtes o bé funcionen des de un usb sense instal·lar res:

  • fcleaner
    Netejem fitxers, regedit, instal·lacions, gestor d’inici (arranque) del sistema operatiu.   Portable.
  • Norman Malware Cleaner
    Elimina rootkits i malware del sistema operati. Portable.
  • AppRemover
    Desinstal·lador “total” de programes (antivirus, spywares, troyanos) que han agafat carinyo al pc i no volen que els facis fora.

Potser afegiria el ad-ware com a eina netejadora de spywares i troyanos que durant molt de temps he fet servir. Però en funció del grau de bruticia trobat al pc potser ens podem estalviar aprofundir en la neteja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.