Star Trek 05.08.09

Segurament no serà la data en la que es podrà veure per aquí­ la nova versió d’aquesta saga de pel·lí­cules, però sí­ que ens dona pistes més concretes de les dates en les que haurem de estar alerta (no se per què però jo recordava que s’estrenaria al nadal del 2008).

Impacient.

La guerra dels enginyers informàtics

De tot el que s’està parlant aquests dies per la xarxa sobre la batalla dels eginyers informàtics, crec que de lo més neutre i interessant per llegir i estar al cas del que està passant és llegir la web Bolonia per Dummies i gobiernotic.es

El concepte “informàtica com a concepte horitzontal”, crec que és amb lo que més he rigut els últims dies.  Quina gràcia donar per fet que com que informàtica està a tot arreu no cal estudiar-la.   Potser haurí­em de dir el mateix de la filologia, total, tothom en parla, no? per què volem filòlegs?  o per què volem metges si tots sabem que quan fa mal de cap amb una aspirina o dos solventem el problema?   i per què volem contractar a un arquitecte si sabem que un paleta ens farà la feina més ràpidament???    

i quan tot s’ensorra? per què llavors es  busquen responsabilitats verticalment i no horitzontalment?  la propera vegada que algú hem truqui per dir la impressora no va, li diré que miri a la dreta o a la esquerre i que el primer que vegi a prop d’ell serà tan capaç com jo de resoldre-li el problema ja que la informàtica és un coneixement horitzontal.  

Estem ben servits.

video-conferència amb gmail

Sí­, potser l’única cosa que faltava poder fer amb un compte de correu gmail.com era poder fer una video-conferència… doncs des d’avui veig que es pot fer.   Pots enviar correus als teus contactes, pots “xatejar” amb ells si els tens afegit, i a més, ha aparegut una petita icona que et permet parlar, o parlar i veure’ls als interlocutors si disposen de webcam

Increïble!, per què amb aquesta jugada no cal fer servir aplicacions de tercers com skype, per poder parlar o veure a persones allà on siguin.  Amb això encara s’afavoreix encara més la reducció del cost en trucades… amb la gràcia que des de el propi navegador sense programari addicional es pot realitzar la comunicació.

mobuzz.tv segueix viu

Doncs això, que sembla que han pogut salvar per ara la continuitat d’aquesta televisió on-line.  A veure si hi ha sort i sorgeixein i sobre-viuen més projectes d’aquest tipus.

wizhelp

Ja coneixia la web de logmein mitjançant la qual pots connectar-te a una estació remota i oferir suport/comandament a un usuari.  Però avui m’han passat aquest enllaç que trobo encara més útil.

Veig que logmein el faré servir per administrar màquines “propies” remotament allà on no pugui ubicar algun control per aplicacions com vnc o ports d’accès via rdp…

Però per a connexions puntuals, o la tí­pica trucada que demana ajut en moments crí­tics és molt útil l’enllaç de wizhelp ja que permet ràpidament connectar les dues estacions de treball i interactuar entre elles.  Ja sigui mostrant l’escriptori d’una a altre màquina (bidireccionalment amb les aventatges que pot incorporar), com interactuant o prenent el control de la sessió… amb lo que el suport a usuaris encara resulta més fàcil.

Ara només falta que no corri la veu i tothom truqui a hores intempestives a que li resolguis els seus problemes d’informàtica. 😀

mobuzz.tv

Campanya de recaptació de fons per tal de poder mantenir les transmissions on-lines de la televisió mobuzz.tv no crec que la meva ajuda sigui vital a aquest projecte, però segur que un petit gra de sorra ajuda.

Està clar que la crisis arriba a tot arreu.