Navegació segura

Una utilitat o plugin que es pot instal·lar en el teu navegador sigui Internet Explorer o Firefox, la trovem a la pàgina http://securebrowsing.finjan.com; funciona com un plugin que et va avisant si l’enllaç o la pàgina que vas a obrir és de “dudosa” reputació, si no és realment el que t’indica que obrirà o si realment és una pàgina fiable.

La única pega d’aquest servei és que no és vàlid per sistema operatiu Mac Os…   de moment ens haurem de fiar del nostre instint.

EOS 450D

No és que estigui pensant en jubilar a la meva 350D, perEOS450Dò s’ha de seguir el mercat d’aprop per què ja he superat les 40.000 fotos amb la meva màquina i en algun lloc vaig llegir que els primes d’aquesta gama estaven pensats per una vida útil de 40.000 fotos.

El fet és que m’ha arribat un correu electrònic de CANON anunciant el seu nou model de camera fotogràfica reflex digital gama “baixa”. La EOS 450D (revelt).  El més interesant és que ja es pot consultar un anàlisi força acurat a la pàgina de dpreview analitzant en detall les diferents novetats i caracterí­stiques.   Jo hem quedo amb el misatge de que millor no comprar més targetes de memòria Compact Flash per què ja no les podrem fer servir, s’han pasat a les targetes SD.

Tampoc tindria clar si seria la càmera que compraria o si faria el salt a la EOS 40D que va sortir farà ja uns mesos.  No tindrà tants megapí­xels com la nova 450D però sí­ fa fotos amb més velocitat, mode ràfega més ràpid…

Aplicacions 2.0 en un executable

Si vols posar en marxa una aplicació 2.0 en el teu ordinador o servidor local i no vols dedicar ni un minut a tenir per un costat el servidor web, per altre el servidor de base de dades, la integració entre ells… ja tenim alguna solució al respecte que he comentat en algun altre moment.

Però si a més no vols dedicar ni un minut a la posta en marxa d’alguna de les grans aplicacions 2.0 que actualment tan de moda estan, la solució és  bitnami.org. Des d’aquesta pàgina web podràs descarregar-te per exemple en un paquet únic un executable de wordpress, de jomlaa o de drupal, a punt per posar en marxa a la teva màquina tingui el sistema operatiu que tingui (sigui windows, linux o mac).

El funcionament és molt similar a les aplicacions portables preparades per portar dins d’un USB.  Pensades per poder posar en marxa en un moment concret, sense tenir que instal·lar res, i poder testejar una aplicació en fase desenvolupament, realitzar una demo… i un cop superada aquesta fase llavors passar-la a un servidor sòlid ja en producció.

100 webware 2008

El recull de les millors aplicacions web 2.0 del 2008 se webware es pot visitar aquí­.  Surten les aplicacions previsibles, les que ja fem servir, les que ens han parlat i aquelles que ostres! ens sorprenen i segurament li donarem alguna oportunitat i farem servir masivament a partir d’ara.

Imprescindible donar-li una ullada i deixar-se semportar per tastar aquestes aplicacions…

Guies de referència per dissenyadors webs

M’ha fet gràcia trobar dues guies de guies. O sigui una guia amb un recull d’enllaços amb informació interessants per a dissenyadors webs.   El primer  (http://reencoded.com/2008/04/01/42-must-bookmark-resources-for-web-designers/) recull 42 enllaços amb contingut d’interès per a dissenyadors webs, i el segon  (http://reencoded.com/2008/03/22/free-online-photoshop-and-more-photoshop-tutorials/) recull video-tutorials gratuits de photoshop (recull prop de 100).

Enllaços d’aquells per no perdre, però que després quan necessites no saps realment on els vas deixar anontat.

PD: si la web és un recull de reculls, aquesta què és exactament?

més informació del n810 wimax edition

Han pasat quinze dies i ja comencem a tenir més informació sobre el nokia n810 wimax edition del que l’altre dia parlàvem.

De moment tenim les caracterí­sticas técniques i alguna foto més a la web de nokia, i ara només faltarà poder saber quan sortirà a la venda i quin cost tindrà.

Connectivity

  • WiMAX 802.16e / 2.5GHz
  • WLAN standard: IEEE 802.11b/g
  • Bluetooth specification v.2.0 . +EDR (profiles supported: HID, FTP, DUN, GAP, SPP, SAP and OPP)
  • USB high speed for compatible PC connectivity
  • 3.5 mm stereo headphone plug (Nokia AV Connector)

betas

Ja farà alguns dies que vaig decidir provar la beta 3 del navegador firefox.  Tenia pensat fer-hi algun tipus d’anàlisi i publicar quins rendiments dona i si realment és millor, si han sol·lucionat els problemes de gestió de memòria… però crec que és més destacable que la velocitat de sortida de “betas” és brutal.  Jo pensava que de la beta 3 es passava ja a una versió candidata a final, i quina sorpresa la meva que avui el navegador beta5hem demana si vull actualitzar a la beta 5.  Wuau!! doncs sí­.

El més sorprenent és que les versions firefox 3 beta elquesigui, són més estables i ràpides que la versió 2 final. Estic molt content tant amb la gestió de memòria com en la “desaparició” de bloqueijos després d’hores d’ús amb pàgines i pàgines en diferents pestanyes.    Els primers dies  trobava a faltar plugins, però això ja s’ha resolt i molts dels plugins s’estan actualitzant poc a poc per què siguin compatibles amb les noves versions del navegador.