Cultura americana

Si ahir parlava d’una web de pinedencs, avui en parlo d’una informació que m’ha fet molta gràcia trobar a la web d’un altre pinedenc (aprofito per donar-li la  enhorabona pel blog i a seguir contribuïnt per una blogosfera catalana i pindenca!!!).

A un dels seus artí­cles, enllaça un comentari amb un video de youtube.  Al video,  un  periodista america es dedica a testejar la cultura americana dels seus compatriotes sortint al carrer i fent pr[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QVbobdL3yi0[/youtube]eguntes de molts nivells…

Increible les respostes. Per mi no té pèrdua, per què moltes vegades penso que la geografia és un dels meus punts febles, i veig que encara aprovaria amb nota si hem comparessin amb alguns dels entrevistats.

Coincideixo de totes maneres amb en Quim, que haurí­em de fer la mateixa experiència aquí­ i segurament estarí­em en molts aspectes al mateix nivell d’incultura general.

Jo no soc un exiliat de Pineda

Fa uns dies vaig torbar-me amb la pàgina www.exiliatsdepineda.com.  í‰s un weblog on van participant diferents persones responent un qüestionari tipus amb una peculiaritat comuna entre tots ells: que són de Pineda de Mar però que per diferents motius ja no hi viuen a aquest municipi.

Hem sembla una bona iniciativa el fet que es parli del meu poble.  I més encara que sigui per internet i per crear-hi d’alguna manera una comunitat virtual de pinedencs.   í‰s sorprenent que encara ens coneixerem més gent de Pineda per internet que cara  a cara o comprant per les botigues del municipi.  I ja ho diuen al propi blog, que encara resultarà que es coneix més la gent que viu fora de Pineda que no els que encara vivim aquí­.

Jo tinc la sort, o la desgràcia, de viure  i treballar-hi al poble on vaig néixer. Això vol dir que per ara no puc participar en el qüestionari que fan a aquesta web.  Tot i això deixaré pasar unes setmanes per veure com evoluciona i potser m’animo i respònc el qüestionari però donant la opinió de. joencaraviscapineda.com 😛

PD: per què els pinedencs, som d’í­ndole tan discreta que quan ens pregunten fora del nostre entorn que d’on som, acabem mencionant Calella, Blanes, Mataró, Barcelona i no Pineda de Mar?  per què no creem una campanya mediàtica que digui “jo soc de pineda de mar, i què?” 

Fotos fotos fotos

Avui m’han parlat d’una web on pots comprar i vendre fotografies.  La idea és que si tens alguna fotografia bona la pots pujar i posar a la “venda” amb determinades restriccions d’ús i servei.   A la mateixa vegada tu pots adquirir diferents fotos amb formats, mides i llicències d’ús diferents.   Ideal per quan necessites alguna imatge per omplir algun powerpoint i poder adquirir fotografies de manera legal i econòmica.

Web: www.fotolia.com

Convertint a majúscules automàticament

Si tens formularis per què els usuaris t’entrin dades en alguna aplicació web, formulari de registre… i vols evitar-te tenir que corregir les dades per què tot estigui en majúscules pots copiar aquest petit script dins del camp del formulari

onChange=”javascript:this.value=this.value.toUpperCase();

de manera que un camp en un formulari original era:

< input type="text" size="32" name="Nom" />
hauria de quedar:

< input type="text" size="32" name="Nom" />onChange=”javascript:this.value=this.value.toUpperCase();>
i automàticament al sortir del camp del formulari convertirà el text introduït a majúscules.

Crear favicon.ico ràpidament

Si vols personalitzar el fitxer favicon.ico ràpidament per tal que surti al navegador quan visitis la teva pàgina web (o que sigui més visual al afegir-la afavoritos), tens dues opcions:

la primera és “currar-te” pròpiament el fitxer amb qualsevol editor d’imatges que permeti desar en format .ico

FaviKon la segona és visitar la web favikon on podràs pujar qualsevol foto -o captura de pantalla que tinguis-; i un cop pujada podràs sel·leccionar la part de fitxer que vols que formi la iconeta.

En qualsevol dels casos, després hauràs de “pujar” el fitxer amb el teu client (filezilla per exemple), al directori arrel on sigui pública la teva pàgina web.

Jo voldria cantar en un cor així­

Avui m’han fet arribar dos videos que val la pena no perdre.   Són per recordar bàsicament, que sempre que cantem alguna cançó ens queixem de lo difí­cil que és estudiar per separat les veus…  imagina’t estudiar aquesta cançó.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RjzY7Y9COTA[/youtube]

està clar que si algú t’escolta només fent aquests sorollets es pensarà que estàs mal del cap.

En canvi el següent video està encara més bé:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QpGi3cUJNG4[/youtube]

No és tan estirat, i potser és més proper a  la realitat. La crua i dura realitat.

HandBrake

HandBrakeSi ahir parlava d’un conversor on-line de fitxers, avui parlo d’un conversor GLP multiplataforma per passar  DVD a fitxers mpg4.

La eina es diu handbrake, i permet fàcilment convertir un dvd -o una part d’ell- a un format més portable del mateix.   Mai m’havia proposat fer tasques d’aquestes caracterí­stiques i la veritat és que ha sigut realment fàcil convertir un petit DVD a un fitxer .avi.

No se si el tornaré a fer servir, però segur que sí­ el recomanaré per fàcilitat i agilitat d’ús.

Continua llegint «HandBrake»

Aturada de llum

Avui s’havia anunciat una aturada de llum contra el canvi climàtic.  Tal i com es va fer al febrer, avui s’ha aprofitat per fer una altre aturada.   Realment, no hi crec gaire en aquest tipus de reivindicacions; però avui m’he vist involucrat i ha hagut un paron de classes ja que els alumnes estan molt conscienciats amb el medi i amb sortir cinc minuts abans de classe.

La meva percepció ha sigut que tot segui igual. He estat caminant pels carrers durant els 5 minuts on la teòrica movilització hauria d’haver deixat sense llum moltes zones i vivendes i efectivament tot seguia com sempre. Potser no ha hagut massa rebombori mediàtic i no s’ha difòs amb prou anticipació.

Tot i això algun ajuntament havia fet avis oficial i tot.  A esperes del que diguin les grans empreses siguin distribuïdores o subministradores d’energia elèctrica, els mitjans de comunicació (vilaweb per exemple) ja afirmen que no s’ha notat gaire a les grans ciutats aquesta aturada.

Conversor de fitxers on-line

Fa temps vaig trobar una pàgina similar. Així­ que avui buscant naps he trobat una web (www.zamzar.com) on li envies un fitxer i t’ho converteix al format que vulguis.zamzar

O sigui que si tenim un fitxer de video .avi podrem passar-lo a .fla només visitant aquesta pàgina o un fitxer .mid a .mp3, o…

Té aparentment les mateixes funcionalitats que la web www.media-convert.com que vaig comentar en el seu moment.  En aqualsevol cas no està de més tenir diferents alternatives.

Monitor LG 22″ L226WA

Fa unes setmanes que m’he canviat el monitor auxiliar de casa. Tenia un Acer TFT de 19″ 1906; no tenia cap queixa d’ell. Al contrari, estava molt content ja que encara no tenia un any d’ús i tant la resolució, definició de colors com tamany del monitor eren totalment recomanables. El feia servir com a monitor secundari del portàtil i mitjançant KVM connectat als ordinadors de casa. Potser l’única cosa que li faltava era més d’una entrada de dades.

LG22Aprofitant la ocasió he fet una “permuta” i m’he quedat amb un LG de 22″ L226WA panoràmic Flatron Wide. Si el primer ja el considerava excepcional aquest encara ho és més. De entrada impressiona el tamany, la peana blanca, el disseny i la linea del monitor. En segon terme encara impressiona més la quantitat d’entrades de imatge de les que disposa (vga, dvi, tft, hdvmi, super video, 3po, 4tresg….) O sigui puc tenir connectat el Macbook directament per la sortida DVI amb la millora de qualitat de imatge que això comporta i a la vegada per la entrada estàndard el KVM dels altres ordinadors… tot i que amb la resolució i tamany de pantalla que tinc puc tenir diferents ordinadors tots a la mateixa pantalla a la vegada. I algú ja m’ha dit que aquest monitor quedarà genial per jugar-hi a la PS3 quan la tingui. Aiisss!!
El més increïble: els negres. Per veure fotografies, dissenys i tal, la qualitat dels colors és increïble. Ara quan treballo amb altres monitors com a pantalles auxiliars trobo a faltar tamany, resolució, definició, colors… un s’acostuma a lo bo ràpid.

Continua llegint «Monitor LG 22″ L226WA»

Nou enllaç

He afegit un nou enllaç.  Ja feia falta que la cosa estava igual des de el primer dia.  La web m’ha agradat per què en les properes setmanes he de fer una cosa força similar impulsant un projecte d’aquestes caracterí­stiques.  Però m’ha agradat més al veure que està feta totalment “artesanalment” sense gestor de continguts. Cosa que avui dia és realment lloable.  Deixant a banda que el disseny de la mateixa és molt bo i entenedor.

Hugorodriguez

A més, el contingut de la mateixa -que és el més important- és totalment recomanable per anar llegint amb calma i anar aprenent.  Ojalá pugui fer continguts d’alguna temàtica així­ algun dia.

Alternativa al MSVisio…

Haig de fer quatre lí­nies d’unes divisions d’espai d’una habitació. Tasca ideal i fàcil per al programa MsVisio. Però quines alternatives disposo per a Machitosh? que conegui ràpidament hem ve al cap Omnigraffle. Una eina de pagament, que té molt bona pinta. La provaré en algun altre moment, segur que existeixen alternatives a la xarxa… una altre alternativa és conceptdraw però estic en les mateixes caracterí­stiques d’aplicació que l’anterior. Així­ que amb una mica de recerca i arribo fins a la web: http://draw.labs.autodesk.com/ADDraw/draw.html on ens trobem amb una web amb totes les eines per fer qualsevol gràfic que necessitem o diagrama de fluxe de dades… una eina que segurament en més d’un moment ens podrà treure d’algun apuro sense tenir que recorre a programes instal·lats.

Estadí­stiques

He afegit un nou contador i gestor d’estadí­stiques de la web.  L’anterior funciona molt bé, però és extrany trobar més d’un visitant a la vegada en aquesta pàgina web, o sigui que no li dona gaire informació extra.

Per comptes de mostrar el número de visites, prefereixo donar accés a la consulta d’estadí­stiques ja que veig que la informació és prou complerta com per satisfer dubtes als més curiosos.   L’enllaç el trobareu a la banda dreta o aquí­.

Canviant el nom de xarxa amb leopard

De cop, administrant la gestió de DHCP del la xarxa sense fils veig que el meu mac no mostra el nom de màquina com anteriorment sí­ que feia.

Per on es canvia el nom de màquina en un mac?   en un entorn PC és fàcil, botó dret sobre Mi Pc … però amb el nou sistema Leopard, per on dimonis es fa?

Compartir Serveis macDesprés de dedicar-li uns minutets a esbrinar funcions pel panel de preferències del sistema he vist que tot i ser poc intuïtiu és una opcó que trobem a l’apartat “Internet y Red” / “Compartir”; amb la lògica de gestionar els serveis que compartim i el nom de màquina que mostrem quan estem compartint els serveis.

Suposo que té la seva lògica, però a mi m’ha costat de trobar-ho ràpidament.  Això sí­, he trobat un niu d’opcions i serveis per compartir…