Buscant controladors per dispositius desconeguts (Aspire M3610)

M’he trobat a la feina que hem comprat un nou equip (Acer Aspire M3610).  Confiant amb la disponibilitat de drivers, aquest nou ordinador ja ve pre-instalat amb Windows Vista.  Per qüestions de requisits això no potser -per allò que diuen que qui té vista no instal·la un vista-, per tant, hem adquirit llicència d’XP profesional i a instalar-ho.

El procès d’instalació no ha trigat pas gaire menys que l’actualització de Leopard al meu Mac.  Però quina sorpresa la meva que no detecta la major part de dispositius.  I quina alegria veure com el fabricant “amaga” els controladors per sistemes operatius diferents a Windows Vista.    Com que tant la placa base com els components estan ensamblats per el fabricant ni obrint la CPU podem esbrinar el nom dels xips, procesadors ni tenim cap pista per on començar a buscar els controladors que necesitem.

Per aquest motiu existeix una utilitat realment bona que no havia necessitat fins avui: UnknowndeviceIdentifier que s’encarrega d’escanejar el sistema i et dona tots els detalls del teu equip. De manera que amb tan sols 15 segons he pogut esbrinar que la targeta de xarxa és Marwel  i descarregant el seu corresponent driver l’ordinador a començat a funcionar com cal…

Per si es perden els enllaços aquí­ deixo pujat els fitxers per si a algú més li fan falta: UnknowndeviceIdentifier i Controladors de Xarxa.

Què esperem dels nostres sistemes operatius

Encara en fase d’adaptació a aquest nou sistema operatiu, he trobat una web on fan un anàlisi/comparativa de dos dels sistemes operatius actuals. Evidentment, les comparacions són odioses i realment no val la pena fer-les. Però l’artí­cle en qüestió no toca coses profundes, al contrari, i no entra en detalls; precisament per aquest detall crec que val la pena fer-li una ullada i riure d’un mateix, de diferents arquetipus i en definitiva de diferents mals o problemes que qualsevol sistema operatiu (i companya que el comercialitzi), han de superar: retards, interficies amigables, estabilitat…

http://www.roughlydrafted.com/2007/10/21/wye-wyg-windows-vista-vs-mac-os-x-leopard/

Primers minuts amb leopard

Doncs si, després d’estar unes quantes hores fent backups de fotos (prop de 60gigues!!), de fer còpies de documents, d’adonar-me que tinc carpetes duplicades amb lo que es complica sapiguer quines són les bones, i de descobrir que la aplicació i-backup és molt bona però que m’enfio més de les meves còpies artesanals donat la desorganització de carpetes. Just aquest matí­ he arribat al punt de tenir tot copiat correctament al meu disc de xarxa.

El procès d’actualització ha sigut molt senzill: ficar CD, dir que vull instalar, reiniciar, escollir quin tipus d’instalació feia (jo he optat per fer una neta borrant tot el contingut). I en uns 45 minuts ja estic aquí­ de nou escrivint.
Leopard01
Les primeres impressions: brutal la velocitat, brutal el disseny, m’agrada la qulaitat de l’entorn i els colors de les finestres. Increible el safari 3.0, amb el suport a pestanyes que és el que li faltava no descarto que comenci a caure en desús firefox. A esperes de quines millores portarà la versió firefox 3.0.
I el que més m’ha soptat és que ja directament m’ha trobat el meu disc dur de xarxa, sense tenir que recorrer a dreceres de teclat per mapejar unitats de xarxa remotes. Increible!!

Quan el rodi una mica tornaré a donar impressions.

Benvigut a Leopard

Doncs el missatger ja m’ha deixat aquí­ fa una estona la caixa amb el nou sistema operatiu de MAC. El Mac OS X alies “Leopard“.

Soposo que durant aquest cap de setmana faré alguns backups -que ja toca- i m’aventuraré amb aquest nou sistema operatiu.  De moment només puc dir que la caixa és espectacular.  Més petita que qualsevol altre caixa de programari habitual, i amb un disseny realment a l’alçada de la marca.

La única pega de tot això, és que estic segur que no es podrà instal·lar en català.

$HTTP_COOKIE_VARS

He mogut una aplicació d’un servidor antic amb php4 a un nou amb php5.  Instalar apache 2, mysql i php 5 ha sigut un moment en el nou servidor. Fer un export de la base de dades de MySql, moure els fitxers php, ha sigut un vist i no vist.

En canvi la posta en marxa m’ha donat molts mal de caps.  El problema en sí­ era que no funcionava l’aplicatiu, i mirat el log d’errors del servidor web la cosa tampoc ajudava gaire.   Finalment era la validació -autentificació- de l’usuari.   Si eliminava el mòdul d’autentificació la aplicació funcionava amb lo que els paràmetres del servidor no eren incorrectes del tot.  El dubte en aquest punt és esbrinar si el sistema està escrivint/llegint correctament les cookies de validació d’usuari.

Repasant els permisos de windows, variables i tal, tot està correctament configurat. Fins que buscant per diferents foros arribo al tractament d’arrays que fa php4 respecte al que fa php 5.

El tema està en diferents paràmetres del php.ini que difereixen d’una versió a l’altre com han d’estar per tal de treballar amb el conjunt de dades.  En algun forum parlaven d’habilitar

$reg_long_arrays = ini_get('register_long_arrays');
finalment només habilitant

register_long_arrays = on

he aconseguit que el php pugui llegir/escriure les variables a la cooki sense majors problemes.

Discovery STS-120

No he pogut fer el seguiment habitual de l’enlairament de la missió STS-120 a la estació espacial internacional. Va ser ahir dimarts a la tarda i fins avui dimecres no he pogut fer-li una ullada.
discovery sts120En qualsevol cas, en diferit també es pot veure i disfrutar casi igual que amb directe -sense la emoció de saber si anularan o no l’enlairament i sense les curiositats dels detalls de poder-ho veure en directe.

En qualsevol cas els propers dies s’haruà d’estar fent un seguiment ben detallat a veure com va  aquesta misió i l’acoplament del mòdul Harmony.

Es pot veure en diferit l’enlairament del discovery a http://youtube.com/watch?v=H7wlASakT9Y i es pot fer el seguiment habitual a la web de la Nasa

un dia sense internet

En les properes setmanes m’hauré de traslladar. Això vol dir que hauré de mudar-me amb l’adsl sota el braç i probablement voldrà dir que estaré “N” dies sense internet. Que si la meva IP fixa s’ha perdut pel camí­, que si el router no és compatible, que si la lí­nea no ha arribat encara… total que m’hauré de plantejar si canviar d’operador per escurçar terminis… de moment, el que m’ha fet recordar males experiències pasades ha sigut el video de la setmana de Muchachada Nui del seu personatge Enjuto Mojamuto: http://www.youtube.com/watch?v=2OBZHB5I89A real com la vida mateixa.

Estadí­stiques web whos.amoung.us

M’ha sorprès gratament trobar en diferents weblogs una referència a estadí­stiques i que no siguin de google. Últimament whosamungestà tan de moda google, que sembla impossible poder sortir-ne per tal de trobar algo bo, i evidentment hi ha coses que existeixen fora d’aquest “mastodonte”. Una mostra és la pàgina d’estadistiques http://whos.amung.us/ on donant-nos d’alta podrem afegir al nostre web un petit afegit i obtenir a partir de llavors dades rellevants a les nostres visites, usuaris connectats on-line…

Encara més interessant si cap, és que no cal donar-te d’alta i subscriure’t per poder fer ús dels serveis que ofereixen. I a més, es poden personalitzar la informació que mostra a la teva pàgina web (usuaris on-line, lloc de procedència…).

Vaja, que de moment ja l’he afegit a la barra lateral per veure el seu funcionament.

Filezilla per Mac

Doncs quina sorpresa m’he portat avui al descobrir que per fi hi ha versió d’aquest programa (Filezilla) per a Mac Os.  Vaig buscar-lo en els meus inicis en aquest sistema operatiu i en aquell moment no vaig trobar-lo.   He pogut sobreviure fiFilezillans avui amb dues alternatives:

  • La extensió fireftp del navegador firefox que converteix aquest magní­fic navegador en un client ftp, permetent d’una manera molt ràpida tràfic FTP.
  • i el programet Transmit. Que és un client ftp realment pràctic però sense l’agilitat i la rapidesa de Filezilla i sense ser GNU.

En definitiva, que torno a poder fer servir a tot arreu aquest imprescindible client FTP. Per si no ho heu provat és realment pràctic.

Acurant despeses amb Buddi

Avui he trobat una utilitat realment interessant. Sobre tot, tinguent presentBuddi els moments difí­cils de hipoteques, sous, despeses, i altres elements que sempre fan difí­cil tenir controlat què guanyem, què gastem, com o on ho gastem…

La utilitat Buddi, és multiplataforma, open source i està disponible en diferents idiomes. De moment li he donat una ullada a la versió per MAC i ja ha quedat instal·lada per intentar controlar una mica les despeses del dia a dia que fan desapareixer misteriosament els diners…

Paquet amb apache, php, mysql…

Si vols disposar en un paquet fàcil i ràpid totes les eines bàsiques per tenir en local el teu entorn de probes LAMP o sigui per tenir el teu servidor web (apache), entorn per interpretar i poder programar en php així­ com una base de dades mysql pots fer dues coses.

La primera és anar descarregant cadascun dels productes i instalar-los i configurar-los manualment. Això és altament recomanable si disposaràs d’un entorn en producció, o bé d’una màquina dedicada. Si per contra, el que tens és una màquina on de tant en tant tenir que fer probes, o bé una màquina temporal, lo seu és utilitzar algun dels paquets existents que permeten configurar tots aquests serveis amb pocs clics de ratolí­.

Fa temps, en entorn PC, vaig fer alguna cosa amb appserver. El projecte segueix viu i funcionant ja van per la versió 2.59.  A banda d’aquest, he trobat algun projecte més per la xarxa digne de mencionar i probar. Un és i wampserver i altre XAMPP; aquest últim l’estic testejant i en properes setmanes ja donaré les meves impresions de quins resultats dona.
En el món MAC de moment només conec MAMP  el qual va genial. A excepció d’un problemeta a l’últim canvi de versió que vaig equivocar-me i vaig sobre-escriure tots els fitxers del servidor, l’aplicació funciona molt bé i estalvia temps i recursos al portàtil.

Captures de pantalla amb més funcionalitats

Si necessites més funcionalitats de les que per defecte t’ofereix Mac OS per fer les teves captures de pantalles de capturesprogrames, crec que  l’aplicació InstantShot farà moltes de les que necessites.

í‰s una aplicació gratuïta que permetrà personalitzar determinades funcions amb dreceres de teclat, així­ com diferents accions per capturar directament la finestra activa, la que seleccionem, tot l’escriptori, només un requadret… en definitiva per completar les funcions de captures de pantalla.  Imprescindible fins que trobi un millor.