How’s to…

Igual que hi ha la pàgina www.sourceforge.net amb una quantitat immensa de programari per descarregar, provar i fer servir.   Ahir buscant informació per com crear un virtual host al meu apache local vaig anar a parar a la web www.howtoforge.com.

A aquesta pàgina web hi ha una quantitat gran de manuals i guies d’implantació o configuració de diferents processos o serveis en diferents sistemes.  La informació està super ben referenciada i indexada, de manera que és fàcilment trobar via les classificacions.  A part, m’ha cridat molt la atenció (a favor), que el portal està desenvolupat amb el gestor de continguts Drupal.

Web per anar visitant de tant en tant i anar aprenen coses, o almenys tenir clar coses que es poden fer i accedir a la documentació amb posterioritat.

STS-116 ja en òrbita

Discovery en òrbita
Dia 1 de la missió. Ja està en òrbita el Discovery. Ha obert les portes del seu compartiment de càrrega i s’ha col·locat de “cara a la terra” per tal de estar més protegits de radiacions… increibles vistes.

Anàlisi dels diferents clients mysql per Machintosh

Començant a treure-li suc al Macbook pro, haig de instal·lar un petit sistema de base de dades per poder tenir en local els petits projectes i entorns de proves abans de possar-los on-line. No entraré en detalls, però faré servir mysql, bàsicament per homogeneitat a on acabaran aquests projectes finalment en producció.
Per altres sistemes operatius potser resulta relativament fàcil trobar un client de base de dades per poder gestionar o administrar la base de dades del sistema operatiu allà on estigui instal·lada. Però en Mac, no tenia clar què o com… i aquí­ una web on fan un anàlisi ben detalla i exhaustiu de les diferents alternatives que hi ha actualment… http://www.musingsfrommars.org/2006/10/the-best-mac-database-tool-for-mysql.html, l’eina que recomanen l’havia provat fa temps per a Windows, hauré de fer-li una ullada.

En uns dies comentaré què tal ha anat tot.

Segon intent…

DiscoveryAvui, segon intent d’enlairament del Discovery en la missió STS-116. Les probabilitats de que pugui enlairar-se són encara més baixes que en l’intent d’abans d’ahir. Tot i això s’ha d’estar al cas, que potser avui sí­ s’enlaira.

motors discovery cua del discovery

Actualització:  Aquesta vegada sí­. A les 02.47… s’ha enlairat amb èxit el Discovery,

Guia de referència css, html, php, mysql, apache, oracle, ajax, ruby rails… i drupal!!

Si fa uns dies guardava per aquí­ una guia de referència amb exemples pràctics de html i css, avui una no més bona però potser més complerta.

GOTAPIhttp://www.gotapi.com, en aquesta web es pot buscar referències no només de temes htm, sinó búsqueda de funcions concretes de php, tags concrets de css, comandes de mysql, funcions de ruby, funcions de drupal… en definitiva, una bona guia de referència per poder consultar des d’una sola pàgina documentació existent en moltes altres pàgines.

STS-116 a punt per enlairar-se

STS a punt per despegarCom va siguent habitual, es pot fer el seguiment dels preparatius i enlairament, en directe via internet de la missió STS-116. La llançadera Discovery està a punt de realitzar un viatge per tal de continuar la construcció de la Estació Espacial Internacional.

Com a fets destacables i curiosos d’aquests enlairament, dir que és el primer que fan durant la nit des de que fa uns anys es va estavellar el Columbia. Segons la NASA ara ja tenen controlat els problemes de petites peces que salten dels dipòsits de combustible durant l’enlairament.

Si s’arriba a produïr l’enlairament en el primer intent d’avui, es farà a les tres del matí­ hora UTC+1. No se si aguantaré fins a tant tard, sinó, demà segur que trobem fotos a tots els mitjans de comunicació. Avui personalment he trobat a faltar alguna referència en els mitjans habituals. Potser ha eclipsat la notí­cia l’anunci d’indicis d’aigua a Mart.

Es pot seguir per internet en directe via NASA-TV amb diferents formats: http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html. I també hi ha un petit weblog on van anotant diferents incidències: http://www.nasa.gov/mission_pages/shuttle/shuttlemissions/sts116/launch/launch-vlcc.html

La captura de pantalla, és de NASA TV de fa uns minuts, quan els astronautes de la missió encara es dirigien cap al Discovery.

Cuentos

Cuentos, Juan José Millás, Ediciones Random House mondadori, SA. 3a edición debolsillo marzo 2006. ISBN: 84-9759-964-0.

Cuentos, Juan José MillásAquest llibre és un recull d’escrits i comptes de Juan José Millás (web personal). De lectura ràpida, amena i divertida tot i que en molts dels petits relats hom troba que s’ha de reflexionar més del que superficialment pugui semblar. La temàtica dels comptes i les històries són ben diverses però hi ha un fil conductor únic: la mà de l’autor.

L’estil de totes les històries és “propi” (a priori) de l’autor. Amb un cinisme a vegades genial a vegades sorprenent per tractar certs temes tabús, com també un interiorisme o simplesa per tractar-ne altres. En el fons, cada història sorprèn torbar-se directament dins del personatge en tan sols quatre lí­nies, i sopta més encara tancar la història unes lí­nies més abaix. El mateix estil fresc i viu que mostra l’autor cada divendres a la seva columna de El Paí­s, on no saps mai quan comences a llegir si parla d’un tema d’actualitat, d’un tema personal, d’un tema concret… i acaba parlant d’allò que ell considera més important i que potser no tenia relació directa amb el que el lector s’havia imaginat.

Traducció de la contra portada:

Aquesta obra reuneix dos relats de Juan José Millás: Cuentos a la intemperie i La vida incompetente y otros cuentos, dos tí­tols fonamentals a la trajectòria d’un dels escriptors més britllants, lúdics i perturbadors de la narrativa actual espanyola.

Visquen com si fos una aventura fantàstica qualsevol esdeveniment cotidià, els personatges de Juan José Millás són homes i dones que estan a mig camí­ entre la imaginació i la realitat, en aquest imprecí­s i suggerent territori on la vida s’alimenta de totes les seves vertenens, enriquint la monotonia del dia a dia.

Aquests relats divertits, sarcàstics, àgils i punti aguts són, a més, una cordial crí­tica a la societat actual i una visió personalí­ssima del món i la multitud infinita de persones anònimes que el formen.

Guia de referència html

Si hi ha dubtes amb els tags de html, i les possibilitats que li dona o paràmetres que es poden personalitzar amb els css, http://htmlplayground.com és una web per no perdre.     Amb tots els tags, la descripció del que fa i un petit pedaç de codi font amb un exemple del que podem fer-hi.  Aquest codi font inclòs el podem modificar per veure quines possibilitats ens dona.

Conversor en lí­nea de fitxers

Si tens un fitxer .midi i vols convertir-lo a  .wav, .mp3,  .ogg   ….  aquesta és una web que t’estalviarà temps i tenir que fer servir algun programa  instalat a la vostra màquina. MediaConvert

http://media-convert.com

a més permet fer conversions d’altres tipus de fitxers que no solsamet siguin d’àudio. Permet convertir fitxers gràfics (bmp, gif, jpg…), fitxers de ví­deo, documents amb formats d’edició concrets (word, powerpoint, pdf…).   Una web per no oblidar en aquells casos que tens un fitxer concret i no disposes del programa per obrir-lo.

Obrir fitxers mpc en un mac

Migrant fitxers de música cap al mac, m’he trobat amb un problema per obrir uns fitxers .mpc que tenia a PC.

mpc2aiifPer l’arquitectura pc hi ha uns codecs ràpidament localitzables via google per instalar-los al winamp.  Inicialment, havia pensat que uns fitxers amb aquesta qualitat d’àudio, segur  que es podien obrir directament.  De moment, sense buscar gaire he trobat una opció relativament bona. No són uns “còdecs” per poder obrir directament aquests fitxers des de l’itunes. La utilitat (mcp2aiif), el que fa és convertir el fitxer mpc al format que li diguis (aiif, wav…). Llàstima que no es pugui convertir directament també a mp3.  Tot i això, el programa és ràpid, molt intuitiu i crec que super útil.
La utilitat, és gratuïta, i a la pàgina de descàrrega es pot accedir a més utilitats programades per la mateixa persona.   Altament recomanable!